Je kindje mee de winkel in

Een draagdoek is ideaal om boodschappen mee te doen. Je komt zo geen handen meer tekort. Lees hier alles over de voordelen van een draagdoek.

Als je alleen naar de supermarkt gaat dan kan je handen tekort komen met een baby. Vooral als je een kinderwagen meeneemt en een boodschappenkar moet duwen. Met een draagdoek heb je gewoon je handen vrij.

Je kan eenvoudig een boodschappenkar pakken en je boodschappen doen. Doordat jouw baby zich veilig voelt in de draagdoek heb je een grote kans dat je kindje in slaap valt. Het langzame wiegen in de draagdoek voelt hetzelfde als in de baarmoeder. Je kindje voelt zich op z’n gemak. Dit is wel zo prettig als je even snel boodschappen wil doen.

Nieuwe prikkels zijn niet meer eng omdat ze dichtbij mama of papa zijn. Ze kunnen wennen aan alle geluiden en bewegingen in een supermarkt.

Voordelen van je kindje meenemen in de draagdoek

Naast dat je even je handen vrij hebt zijn er voordelen voor je kindje. Zo bevordert het dragen van je kindje de band tussen jouw en je kindje. Vooral voor de vader is dit erg belangrijk. Een vader begint pas een band op te bouwen vanaf de baby geboren is. Door lichaamscontact krijgt het kindje en de vader een nieuwe band met elkaar.

De draagdoek helpt ook bij het ontwikkelen van een positief zelfbeeld. Het kindje krijgt meer zelfvertrouwen doordat nieuwe prikkels vanuit een veilige basis beleefd worden. Vanwege de schommelingen in de draagdoek wordt de motoriek en het evenwicht van je kindje ontwikkeld. Het evenwichtsorgaan wordt door de beweging gestimuleerd. Er is eigenlijk geen enkele reden om je kindje niet mee te nemen in de draagdoek. Meer voordelen bij babydragen lees je in ons blog waarin alle voordelen van babydragen uitgelegd worden.