Pasgeboren baby mee op de fiets

Een pasgeboren baby dragen in een draagdoek, kan dat wel? In plaats van de kinderwagen kan je vanaf de geboorte een draagdoek gebruiken. Maar is dit niet gevaarlijk voor je pasgeboren kindje?

Een draagboek gebruiken vanaf de geboorte klinkt spannend vooral als je het nog nooit gedaan hebt. Je vraagt jezelf af of het niet schadelijk is voor je baby om in een bepaalde houding te liggen. Het is logisch dat je twijfelt over het gebruik van een draagdoek vanaf de geboorte. Vooral als je zelf geen ervaring hebt met een draagdoek.

Verschillende ouders zeggen dat ze het jammer vinden dat ze de draagdoek zo laat ontdekt hebben. Het dragen van een kindje in een draagboek vanaf de geboorte heeft verschillende voordelen. Nadelen zijn niet bekend en dit maakt het veilig om je kindje vanaf de geboorte bij je te dragen.

Het is wetenschappelijk bewezen dat een draagdoek je kindje kan helpen in de ontwikkeling. Zowel fysiek als psychisch ontwikkelt een kindje zich sneller en beter dankzij de draagdoek.

Versterk de band met je kindje

Een draagdoek vanaf de geboorte kan zorgen voor een sterke band. Je hebt je kindje 9 maanden lang bij je gedragen. In de baarmoeder was het altijd warm en voelde het veilig aan. Door je kindje dichtbij je te dragen groeit er een nieuwe band. Vooral vaders voelen zich prettig bij het dragen van een draagdoek. Ze hebben nooit de ervaring gehad hoe het voelt om een kindje bij zich te dragen.

De meeste vaders ontwikkelen pas een band met het kindje na de geboorte. Terwijl de moeder al tijdens de zwangerschap een band ontwikkelt met het kindje. Dankzij een draagdoek kan de vader een unieke band ontwikkelen met het kindje na de geboorte.

Een draagdoek helpt je kindje in de ontwikkeling

Het is wetenschappelijk bewezen dat een draagdoek je kindje kan helpen in de ontwikkeling. Zowel fysiek als psychisch ontwikkelt een kindje zich sneller en beter dankzij de draagdoek. Baby’s in een draagdoek herkennen sneller gezichten en leren gezichten onthouden. De ontwikkeling van je kindje wordt dankzij het dragen op ooghoogte beter gestimuleerd. Daar komt nog eens bij dat het risico op wiegendood afneemt door je kindje regelmatig te dragen in een draagdoek.

Huil baby? Maak gebruik van een draagdoek

Een baby voelt zich psychisch een stuk beter door gedragen te worden in een draagdoek. Het veilige gevoel van de baarmoeder keert weer terug. Door gebruik te maken van een draagdoek nemen huilbuien tot wel 40% af. Voor veel ouders is dit een reden om over te stappen op een draagdoek.

Een draagdoek is prima geschikt voor je pasgeboren baby

Het dragen van je kindje in een draagdoek heeft alleen maar voordelen zoals je hier leest. Je kan een pasgeboren baby prima in een draagdoek dragen. Je hoeft absoluut niet bang te zijn voor de gevolgen bij een pasgeboren baby. Er zijn namelijk geen nadelen bekend bij het dragen van een pasgeboren baby in een draagdoek. De voordelen van babydragen staan extra uitgelegd in ons speciale blog over alle voordelen