Rekbare doek

Een rekbare draagdoek is ideaal voor pasgeborenen en beginnende dragers. Hij is lekker zacht en voegt zich makkelijk naar jou en je kindje. De doek kun je al omknopen voordat je kindje er ingaat. En je kindje is er dus ook vrij gemakkelijk weer uit te halen, zonder dat je de rekbare draagdoek los hoeft te maken. Een rekbare draagdoek is vooral ideaal voor de eerste maanden.


Je kunt met een rekbare doek maar tot een bepaald gewicht dragen (mede afhankelijk van het materiaal). Tevens kun je er níet mee rugdragen (ook al zegt de gebruiksaanwijzing soms van wel!). Ook is een rekbare doek vaak wat warmer (ook omdat je drielaags draagt) waardoor het in de zomer onprettig voor jou of je kindje kan zijn om te dragen. In de winter kan het dus juist prettig zijn.

 

Let op: In tegenstelling tot wat in sommige handleidingen van rekbare draagdoeken staat is het niet aan te raden om je kindje liggend in een draagdoek te dragen (kommahouding)! Vanaf de geboorte mag je je kindje meteen rechtop in de kikkerhouding dragen.