Voorgevormde dragers (ssc)

Wanneer je wel wilt dragen, maar het je lastig lijkt om een draagdoek te gebruiken, kun je ook voor een voorgevormde drager kiezen. Zij hebben al het comfort van een draagdoek en zijn net zo ergonomisch voor jou en je kindje. Ze worden officieel Soft Structure Carriers genoemd.

Ook voor de voorgevormde dragers geldt dat er veel verschillende dragers op de markt zijn waaruit je kunt kiezen. Bij deze dragers moet je er erg op letten dat de drager geschikt is voor jou en je kindje. Belangrijk is dat deze drager een goede ondersteuning geeft van knie tot knie en dat de rug van je kindje tot de schouders steun krijgt. Ook voor jezelf moet het ergonomisch te dragen zijn, wat inhoudt dat je de banden goed kunt aanspannen en je geen knellende of juist schuivende banden hebt. Dit is allemaal een kwestie van passen en uitproberen. Veel merken geven aan dat de drager geschikt is vanaf de geboorte, maar het gebruik van een baby-insert kan erg lastig zijn en de ergonomie verdwijnt soms naar de achtergrond.

Het voordeel van een voorgevormde drager is dat je ze vaak tot in de peutertijd kunt gebruiken en vaders vinden het stoerder om met een ssc te lopen dan met een draagdoek.

Hieronder een overzicht van de (meeste) dragers die op de markt zijn en vanaf wanneer je ze kunt gebruiken. Voor meer informatie en uitproberen nodig ik je graag uit voor een consult.

Hele jonge baby’s:  marsupi, Boba Wrap, tricotti. beco soleil, ergo wrap

Kindje een tikje groter maar <7 maanden: Ergo, Marsupi, Beco, Boba Wrap, Boba.

Kindje ouder dan 7 maanden: alles.

Peuters: Ergo, Patapum Peuter, Beco Gemini, Boba, minimonkey carrier, beco soleil, Rose and Rebellion

Voor de zomer: Calin Bleu, Marsupi Breeze.

Fijn voor binnen : de Marsupi, Boba Wrap, bamboo Wrap, ergo wrap.